НОВИНИ

Вчені створили харчову упаковку з міцелію та конопель

13.11.2023 18:33
599

Компанія Ecovative відкрила доступ до свого патенту для всіх компаній і окремих осіб у Європі, які хочуть використовувати її інноваційний матеріал на основі міцелію, для упаковки або створення нових продуктів. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

Запатентований компанією відновлюваний матеріал під назвою MycoComposite виготовляється з міцелію (корені грибів), та деяких сільськогосподарських відходів, що інакше пішли б на звалище. Переважно міцелій змішують з подрібненими  рослинними волокнами такими як кенаф, стебла конопель тощо.

Цей матеріал використовується в ряді галузей промисловості – від упаковки до ізоляції будівель. Крім того, міцелій дозволяє виготовляти продукти, які не є токсичними та не містять шкідливих хімікатів, на відміну від багатьох пластмас.

Image 5

Тепер MycoComposite стане частиною Європейської відкритої патентної програми, яка спрямована на сприяння інноваціям у продуктах без пластику та поширенню таких розробок.

«Мета Ecovative завжди полягала в тому, щоб забезпечити «кирками та лопатами» нове покоління підприємств, які реалізують потенціал технології міцелію», – сказав Ебен Баєр, співзасновник і генеральний директор Ecovative. 

За його словами, зростання попиту на екологічно чисті продукти та процеси створює величезні нові можливості не для того, щоб заново винаходити колесо, а для того, щоб змінити те, з чого воно складається.



Перегляди: 165
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: