АГРОФОТО

Вчені презентували незвичайний сорт перцю

25.11.2021 08:32
Peperoncino-Pimenta-da-Neyde-fresco-Assopepper

Коли справа доходить до незрозумілих і цікавих сортів перцю, ми радо презентуємо pimenta da neyde. Цей темно-фіолетовий, майже чорний перець має загадкову історію походження, але ми вам розкажемо більш детально. Про це повідомляє peppergeek.com, пише agronews.ua.

Походження Pimenta da Neyde

Прийнято вважати, що pimenta da neyde був відкритий в Бразилії жінкою на ім’я Нейде Ідальго (Hidalgo da Neyde). Вважається, що це випадкове схрещування між сортом Capsicum annuum і сортом C. chinense.

В результаті рослини високі і міцні, як і багато інших – є однорічним видом, але мають смак і аромат, схожий на хабанеро. Плоди мають 2-3 дюйми в довжину і близько півдюйма в ширину.

Зовнішній вигляд перцю Pimenta da Neyde

Рослини Pimenta da neyde дають довгасті плоди насиченого фіолетового, майже чорного кольору. На відміну практично від усіх інших сортів перцю, цей при дозріванні не змінює колір.

Єдиний спосіб дізнатися, чи стиглий перець, — це поспостерігати за його внутрішньою стороною, якщо серцевина буде зеленою (недозріла) а фіолетовою (стигла). Це ускладнює збір перцю, оскільки стиглі плоди мають кращий смак.

Чому вони такі темні?

Темне забарвлення листя і перцю пояснюється високим рівнем антоціанів. Ця сполука відома як «фіолетовий пігмент» і активується сонячним світлом. Частини рослини, які в тіні не такі темні, як ті, що під прямими сонячними променями.

Читайте також: Озвучено програми держпідтримки АПК у 2022 році.



Перегляди: 15
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: