НОВИНИ

Вчені представили новий сорт червоного винограду без кісточок

08.02.2024 13:18
1

Sugar fiftythree, новий ранній червоний сорт винограду без кісточок під брендом Ruby Rush, здається, пропонує нові комерційні можливості для виробників. Про це повідомляє eurofruit, пише agronews.ua.

Проголошений як «соковиті, хрусткі коштовності у вашому роті», Sun World каже, що їх новий асортимент раннього червоного винограду під брендом Ruby Rush обов’язково матиме позитивний вплив на світ столового винограду.

І ось результати цьогорічних урожаїв у південній Африці – з напівкомерційних виноградників на Оранж-Рівер і тестових блоків виноградників у Намібії, Берг-Рівер і Хекс-Рівер – уже опубліковані.

І незважаючи на обмежений масштаб, сорти, очевидно, вразили виробників своїми ранніми показниками.

У липні 2023 року компанія Sun World представила бренд Ruby Rush із сортом Sugrafiftythree. Бренд може розширюватися в майбутньому, включаючи інші додаткові сорти, щоб підвищити впізнаваність споживачів, забезпечивши більшу присутність на полицях протягом року.

«Sugar fiftythree пропонує виробникам Sun World у всьому світі стійкий червоний виноград із природним розвитком кольору, кращою врожайністю, нижчими витратами та чудовими характеристиками після збору врожаю», — каже Паола Барба з Sun World. – Ліцензовані виробники Sun World зібрали виноград під брендом Ruby Rush цього північного літа в США, Італії, Іспанії та Ізраїлі з позитивними результатами».

У Південній Африці JC Fölcher, старший керівник, відповідальний за всі ферми столового винограду Karsten Group, каже, що результати цього сезону були дуже приємними: «Дуже важливо відзначити, що Sugar fiftythree розвиває колір природним шляхом, і те, що ми бачили цього року, посилює нашу впевненість».

Він каже, що в минулому не було природного наступника або потенційної заміни Flame Seedless, і що поява Ruby Rush має велике значення для ранніх регіонів.

Сорт також був добре прийнятий південноафриканським роздрібним продавцем Woolworths.

«У цьому сезоні ми отримали перші зразки Sugar fiftythree. Ранній сорт є цікавим, а ягоди залишаються твердими після збору врожаю», — кажуть фруктовий технолог Франс Гелдербом і Летиція Жубер, менеджер із закупівель Woolworths. – Ми з нетерпінням чекаємо, щоб дізнатися більше про асортимент, коли з’являться більші обсяги».

Для міжнародного бізнесу столового винограду це важлива подія. Спостерігачі кажуть, що на ринку завжди існувала прогалина, особливо на початку вегетаційного періоду, для нового асортименту червоних безнасінних сортів, які могли б замінити старі сорти – деякі з яких існують з 1980-х років.

Барба також зазначає, що початковий сорт, проданий під брендом Ruby Rush, є червоним виноградом «нового покоління», який, як очікується, стане ідеальною заміною традиційному ранньому червоному винограду без кісточок.

«Для споживачів це пропонує освіжаючий смак на початку сезону», — каже вона.

Обсяги Ruby Rush зростуть у всьому світі протягом наступних двох-п’яти років, оскільки сорт стане доступним для садівників в інших країнах.



Перегляди: 51
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: