НОВИНИ

В Україні з’явився реєстр учасників оптового енергетичного ринку

03.11.2023 16:20
ymwn7drbwrnnur134u9xghcswcl0qbrqwcadbnin

В Україні запустили Реєстр учасників оптового енергетичного ринку. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) заявила, що реєстр оприлюднено на виконання положень одного з законів. Як повідомив регулятор, йдеться щодо закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках”. Нині реєстр містить 15 компаній, пише agronews.ua.

На початку липня президентом України Володимиром Зеленським було підписано закон “Про внесення змін до деяких законів щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках”. Його покликано імплементувати в українське законодавство положення Регламенту ЄС №1227/2011 (так званий регламент про REMIT) для боротьби зі зловживаннями на енергетичних ринках у вигляді інсайдерської торгівлі чи маніпуляцій.

Також законом передбачено розширення повноважень НКРЕКП. Він встановлює відповідальність у вигляді штрафів для учасників оптового енергетичного ринку та їх службових осіб за маніпулювання ринками, неправомірне використання інсайдерської інформації.



Перегляди: 41
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: