НОВИНИ

В Україні зріс попит на свіжу малину

12.04.2024 14:15
3

У 2024 році відзначається дедалі більший попит на свіжу малину в Україні, пропоновану поза сезоном її вирощування. При цьому споживачів не відлякує оптова ціна, близька до 30 євро за кг або 1200 і більше грн/кг. Оптовики зазначають, що роком раніше попит на цю продукцію був дещо нижчим. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Свіжа малина на ринок України наразі постачається переважно з Марокко, де наразі триває збирання цієї ягоди. Трохи пізніше Марокко на ринку змінить Іспанія, звідки Україна також зазвичай імпортує свіжу малину в травні-червні, аж до початку збирання ранніх сортів врожаю малини власного виробництва.

Зазначимо, що 2024 року аналітики прогнозують зростання оптових цін на малину в Україні у зв’язку зі зростанням цін на світовому ринку замороженої малини. Це відіб’ється і на цінах свіжої малини, яка, найімовірніше, буде продаватися дорожче, ніж роком раніше.

До речі, сама Україна практично не експортує свіжу малину, попри те, що вона в рази дорожча за заморожену. Україна воліє вирощувати цю ягоду для заморозки. Заморожену ягоду продати набагато простіше і ризики при цьому менші, тому що малина – це дуже швидкопсувна ягода.

З огляду на недружні дії Польщі щодо України у вигляді постійних порушень законодавства Євросоюзу, блокування пунктів пропуску через кордон і дезінформацію, яку поширює навіть аграрний міністр Польщі, такі стратегічні рішення українських фермерів є вельми обґрунтованими.



Перегляди: 20
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: