НОВИНИ

В Україні запускається перше виробництво вітамінізованого борошна

28.05.2021 18:05
muka6-810x542

ТОВ «Агро-Юг-Сервіс» вперше виводить на український ринок вітамінізоване пшеничне борошно вищого гатунку під торговою маркою «Аміна». Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agronews.ua.

«Найближчим часом на полицях магазинів і супермаркетів України з’явиться вироблене в Миколаєві, збагачене вітамінами борошно вже відомої торгової марки«Аміна». Фортифікація борошна мінералами і вітамінами – вже звична практика для інших країн, але справжній прорив для харчової промисловості України », – йдеться в повідомленні.

Як уточнюється, до складу фасованої борошна увійдуть наступні мікронутрієнти: А, D3, B1, B2, B6, PP, B12, фолієва кислота, цинк і залізо. При цьому збагачується на фінальній стадії виробництва саме борошно вищого гатунку, оскільки в процесі ретельної переробки зерно втрачає верхні шари, найбільш цінні мікроелементами.

«Зараз у багатьох державах світу випускається подібна продукція, Україна ж в цьому аспекті довго відставала. Але тепер і у нас з’явилася ця невід’ємна складова раціону сучасної людини, і ми раді, що наша компанія стала «першопрохідцем» в даному напрямку. Ідея народилася у нас в минулому році. Останні місяці йшла напружена робота, з використанням нового обладнання з ЄС і впровадженням німецьких технологій. Результат, сподіваємося, задовольнить навіть найвибагливішого споживача», – зазначив заступник генерального директора ТОВ« Агро-Юг-Сервіс »з маркетингу та стратегічного розвитку Шаміль Малачі.

Крім Миколаєва, новий продукт з’явиться в магазинах Первомайська, Одеси, Херсона, Кривого Рогу, а потім і інших міст України. Вартість вітамінізованого борошна буде такою ж, як і у незбагаченої «Аміни» вищого сорту.

Нагадаємо, що на Херсонщині виробляють амарантові вершки за технологією гідроудару.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: