ВАЖЛИВО

В Україні запрацював новий контейнерний термінал Запоріжжя

21.07.2021 12:38
1S5A1473а

В Запоріжжі запрацював новий контейнерний термінал, який пов’язав промисловий центр України з трьома найбільшими портами Одеси і дозволив в 3-4 рази прискорити логістику на даному маршруті. Про це повідомляє agronews.ua.

Новий хаб запустила компанія United Global Logistics – найбільший оператор мультимодальних перевезень.

Сервіси та можливості терміналу

Контейнерний хаб «Термінал Запоріжжя» займає площу 60 тисяч квадратних метрів і одночасно здатен вмістити 1400 TEU (еквівалент 20′ контейнера).

Переробна спроможність терміналу:

✔️ Залізничний фронт-150 контейнерів на добу;

✔️ Автомобільний фронт-250 контейнерів на добу;

✔️ Наявність автомобілів-контейнеровозів, котрі здійснюють  регіональні перевезення контейнерів та вантажів.

Криті складські території складають близько 2000 квадратних метрів.

Інфраструктура хаба включає:

  • Залізничний фронт довжиною 900 м, дозволяє приймати 42 залізничні платформи, тобто контейнерний потяг;
  • Зручні під’їзні колії для автомобільного вантажного транспорту;
  • Наявність власного рухомого складу;
  • Митний комплекс, що включає офіс та ангар для належного огляду контейнерів профільними службами;
  • Відкритий митний склад місткістю 500 TEU;
  • Складські території для зберігання контейнерів, генеральних та навалочних вантажів.

В найближчих планах – облаштування складу з умовами для зберігання рефрижераторних контейнерів.

Спеціалізована перевантажувальна техніка вантажопідйомністю від 1,5 до 45 тонн, що включає вилочні автонавантажувачі, стакери та RTG, а також конвеєрний навантажувач, призначений для навантаження в контейнери навалочних та насипних вантажів. Вказана вище перевантажувальна техніка дозволяє обробляти всю номенклатуру вантажів, що надходить на «Термінал Запоріжжя».

✅ Сервіс, який пропонує United Global Logistics – клієнтам, це повний спектр транспортно-експедиторських послуг, митне оформлення вантажів, фрахтування судів та послуги зі зберігання вантажу на складі. Термінал працює цілодобово без вихідних.

Переваги

Головна перевага терміналу полягає в швидкості доставки вантажу кінцевим отримувачем. Стандартний час пересування групового та одиночного складу із Запоріжжя в Одесу – мінімум 5-7 діб ( в деяких випадках-до десяти), в цей час коли рух контейнерного потяга, маршрут якого пов’язує термінал з основними портами Великої Одеси («ТІС», «Контейнерний термінал Одеса», «Бруклін-Київ порт») та «Чорноморським рибним портом» займає не більше 30 годин.

Крім того, United Global Logistics доставляє в порти Великої Одеси великотоннажні контейнери, що дозволяє завантажувати їх до максимальної вантажопідйомності та уникати штрафів на дорогах за перевантаження, як це буває при доставці контейнерів автотранспортом.

Перевага даного способу доставки також і в ефективнійекологічній складовій: замість сотні вантажних автомобілів курсує потяг. Такий вид перевезення значно скорочує кількість шкідливих викидів в атмосферу, не перевантажує дороги та виключає ймовірність ДТП на дорогах загального користування.

При цьому контейнери, що надходять в порти залізницею, мають ряд додаткових, по відношенню до автотранспорту, переваг, а саме: більш високу швидкість подачі рухомого складу на фронти обробки, більшу інтенсивність вантажних робіт, а також відсутність додаткових зборів ( до в’їзду в порт) та іноді тривалого очікування до в’їзду (тайм-слотування, зайнятість автодоріг та інше).

Що стосується перевезень автотранспортом, то термінал пов’язаний  з автомагістралями міжнародного значення М18, М14 та М04.

«Контейнерний потяг до нас на термінал рухається близько 30 годин. Це можна порівняти з часом руху автотранспорту. Але з того моменту, коли запрацює ваговий контроль на трасах, важкі вантажівки з контейнерами просто не зможуть пересуватися по території України, а ми в змозі оперативно доставляти такі вантажі замовникам. З/д транспорт дешевше автомобільного, а всі вантажі, які ми доставляємо, застраховані (на відміну від багатьох автоперевізників, які не страхують вантажі й не відповідають за їх стан). Клієнт отримує стабільний застрахований сервіс, який працює за розкладом», – говорить директор компанії Кулик Олександр Миколайович.

Досвід перевезень, діючі та перспективні напрями

Контейнерні потяги компанії курсують із терміналу «Запоріжжя» з листопаду 2020 року. За цей час було прийнято, відвантажено та перевезено наступні вантажі: шрот, масло, феросплави, труби, металопрокат, каолін, маргарин, смоли та силікати, вогнетриви.

Крім портів Великої Одеси Unitеd Global Logistics активно розвиває доставку вантажів в Середню Азію: Казахстан, Туркменістан, – змішаними видами транспорту (автомобільний, залізничний, морський).

Компанія здійснила відправлення вантажів в західному напрямку – в пункт Мостиська-Чоп із подальшим транспортуванням по внутрішнім залізничним шляхам Евросоюзу.

Пропускна спроможність «Терміналу Запоріжжя» на першому етапі розвитку складає 10 тисяч TEU в рік.

«Фактично ми працюємо з усіма видами вантажів, які можуть перевозитися в контейнерах. Техніка терміналу дозволяє працювати з навалювальними вантажами — зерновими та промисловими, — тарно-штучними вантажами, металопрокатом, трубами тощо. Перспективний напрямок в роботі терміналу на сьогодні — це відправлення експортних вантажів в Європу в контейнерах на з/д платформах і отримання імпортних вантажів, що дозволяє замовникам уникнути сезонних проблем з дозволами на автоперевезення, а також, шляхом збільшеного завантаження контейнерів різного виду вантажів покращити економіку перевезення. Сьогодні ми вже отримуємо вантажі з Австрії та Польщі, а найближчим часом плануємо відправляти вантаж в Чехію та Німеччину», – стверджує Олександр Миколайович.

Головний принцип і сильна сторона Unitеd Global Logistics  – синергія вигод морських перевезень з власним залізничним транспортом. Таке поєднання дозволяє оперативно доставляти різні типи вантажів в будь-якому об’ємі. Контакти: Польський узвіз, 11, 9 поверх, офіс 5, Одеса; телефон: +380487377111, [email protected] Термінал «Запоріжжя»: вулиця Курчатова, 1; Запоріжжя; телефон: +380992000050; [email protected]


Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: