ГОЛОВНЕ

В Україні виявили небезпечний фальсифікат масла

20.04.2023 10:07
1200_0_1601830461-4884-e1675787136891

Державна служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів попередила про фальсифікат — вершкове масло виготовляють на неіснуючому виробництві. Йдеться про продукцію, яку нібито випускає ТОВ «Пустомитівський молокозавод», розташований у селі Пустомити Рівненського району, говориться у повідомленні Рівненської ОДА у Facebook, пише agronews.ua.

Як повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Рівненській області, ТОВ «Пустомитівський молокозавод» не отримував дозволу на виробництво та зберігання харчових продуктів тваринного походження. Більше того, з’ясовано, що за вказаною адресою виробництво не проводиться.

«Наші спеціалісти здійснили виїзд до ТОВ «Пустомитівський молокозавод». Будівля молокозаводу перебуває у напівзруйнованому стані, територія занедбана. Тому є підстави вважати, що фальсифіковану продукцію під маркою ТОВ «Пустомитівський молокозавод» виробляють на невстановлених потужностях», — розповів начальник головного управління Володимир Лазарчук.

Таким чином, масло від «Пустомитівського молокозаводу» купувати не можна. Продукт  може спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

Наразі на полицях магазинів, зокрема у Тернополі, було помічено дві марки масла: «Поліське Селянське» солодковершкове, 73%, вага 200 г; «Поліське Екстра», 82,5%, вага 200 г.

Про незаконну діяльність повідомлено ГУ Нацполіції в Рівненській області.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: