НОВИНИ

В Україні вироблятимуть унікальні чорні чипси з вітчизняної картоплі

14.05.2023 17:29
depositphotos_344870732-stock-photo-black-potato-chips-with-balsamic

Фахівці Інституту картоплярства НААН України створили чимало дивовижних сортів картоплі. Зокрема сорт картоплі «Солоха», яка має фіолетове забарвлення. Незабаром з цієї вітчизняної картоплі вироблятимуть незвичайні чорні чипси, пише SEEDS, передає agronews.ua.

Про це розповів директор Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України Микола Фурдига.

За словами Миколи Фурдиги, вітчизняна наука є досить конкурентною та спроможною видавати цікаві наукові розробки, які користуватимуться попитом не лише у населення, а й серед професійних виробників.

“Фахівці Інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Наш сорт “Солоха” вже пройшов технологічні випробування, і компанія “Чипси Люкс” зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти чорні чипси.

Ця практика є поширеною в Іспанії, Кореї, Сполучених Штатах Америки. Ми будемо першими в Україні, що їх вироблять з української картоплі”, – підсумував Микола Фурдига.

«Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті. Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, врожайність такого сорту 30-35 т\га.



Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: