ВАЖЛИВО

Ухвалено новий закон щодо купівлі землі

11.05.2023 14:17
zemlya2-626x391

В Україні ухвалено новий закон, яким значно спрощується та здешевлюється купівля землі для особистого користування. Тепер під час продажу невеликих ділянок, розташованих у межах населених пунктів, покупців не перевірятимуть у нотаріуса. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.

Верховна Рада затвердила законопроект №7532, яким вносяться відповідні зміни до Земельного кодексу.

Ці зміни значно скоротять у часі процедуру купівлі-продажу невеликих земельних ділянок для особистого користування, які перебувають у межах населених пунктів. Крім того, вартість купівлі буде набагато дешевшою, розповів голова Комітету Верховної Ради з аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

Невеликі ділянки землі купують і продають звичайні пересічні українці, які не мають зайвих грошей для оплати перевірочних процедур. Хтось отримав сільський город у спадок і хоче його продати, хтось мріє збудувати собі невеликий садовий будиночок, а комусь треба розділити майно, у тому числі й землю при розлученні. В усіх цих випадках українцям досі доводилося проходити тривалу процедуру нотаріальної перевірки. До того ж, коштувало таке “задоволення” понад 10 тисяч гривень.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: