НОВИНИ

В Україні сповільнився розвиток посівів

27.04.2021 07:39
posiv_zerno

Погодні умови другої декади квітня зумовили деяке уповільнення розвитку сільгоспкультур в Україні. Даний факт відзначений в декадному огляді Укргідрометеоцентру. Про це повідомляє АПК-інформ, пише agronews.ua.

“Внаслідок помірного накопичення тепла, невисоких денних температур повітря і наявності заморозків зростання і розвиток сільськогосподарських культур відбувалися дещо уповільнено, проте значного відставання від середніх багаторічних термінів у фазовому розвитку основних культур не спостерігалося”, – зазначили агрометеорологи.

При цьому уточнюється, що в південних і західних областях України на посівах озимої пшениці майже на тиждень раніше звичайних термінів почалося утворення нижнього вузла соломини і формування репродуктивних органів. Агрометеорологічні умови для вкорінення, приживлення та весняної вегетації озимих культур залишалися цілком сприятливими.

“За даними весняного обстеження посівів гідрометеорологічними організаціями, більшість посівів озимих перебували в хорошому стані з потенціалом врожаю вище середнього. Зволоження ґрунту хороше і оптимальне. Температурні умови близькі до оптимуму для цієї групи культур”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Україні потепліє не раніше кінця квітня.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: