НОВИНИ

В Україні рекордно зросли ціни на моркву

09.03.2023 07:25
morkovka

Зростання відпускних цін на ринку моркви в Україні продовжується вже третій тиждень поспіль. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

Так, сьогодні основні угоди з продажу моркви укладаються вже по 28-36 грн/кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

При цьому аналітики ринку впевнені, що це ще не межа і ціни на моркву й надалі зростатимуть. Свою думку вони пояснюють браком пропозиції цього коренеплоду в українських господарствах.

При цьому покрити дефіцит за рахунок імпортної продукції, зокрема з Польщі, гравцям ринку не вдається навіть частково.

“Приводом для підвищення цін, за словами гравців ринку, стало помітне зростання попиту на моркву. При цьому запаси продукції в українських господарствах на даний момент вже помітно виснажені, що також підтримує ціни”, – пояснюють аналітики.

Вони додають, що внаслідок такого подорожчання ціни на моркву в Україні на сьогоднішній день вже в середньому в 3 рази вищі, ніж за аналогічний період минулого року.

Більше того, більшість гравців ринку впевнені у подальшому зростанні цін у даному сегменті, оскільки на ринку вже відчувається дефіцит моркви, тоді як попит залишається досить високим.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: