НОВИНИ

В Україні рекордно подорожчала молода капуста

02.06.2022 08:11
1587540256_snimok-jekrana-2020-04-22-v-10_17_07

Цього тижня українські виробники білокачанної капусти вперше за місяць знизили відпускні ціни на свою продукцію. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, agronews.ua.

З початку травня ціна на ранню капусту на українському ринку зростала, що зумовлено так званим періодом міжсезоння. Тоді пропозиція капусти суперранніх сортів скорочувалася, а масове постачання продукції пізніших сортів ще не почалося.

Сьогодні пропозиція ранньої капусти на ринку країни стрімко зростає, що, незважаючи на досить високий попит, змушує фермерів знижувати відпускні ціни в даному сегменті.

На сьогоднішній день українські фермери відвантажують капусту нового врожаю по 25-35 грн/кг ($0,85-1,20/кг), що в середньому на 32% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Насамперед, фермери змушені активно знижувати ціни на капусту нового врожаю через надмірну пропозицію на ринку: більшість українських господарств уже розпочали масове відвантаження ранньої капусти з відкритого ґрунту.

Ще одним чинником здешевлення цієї продукції є досить обмежений термін реалізації капусти нового врожаю. Більшість виробників змушені йти на цінові поступки, щоб якнайшвидше реалізувати наявні обсяги даної продукції.

При цьому, незважаючи на стрімке здешевлення в даному сегменті, на даний момент білокачанна капуста в Україні коштує в середньому в 9,7 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: