НОВИНИ

В Україні прогресує новий вид шахрайства

21.04.2023 19:20
wQb-Xoz7g

У Чернівцях 60-річна жінка стала жертвою телефонних шахраїв. Злочинці зателефонували до жінки та представились працівниками кіберполіції. Про це повідомили на сайті поліції Чернівецької області, пише agronews.ua.

Схема шахраїв

До поліції звернулася 60-річна жінка та повідомила, що її ошукали.

Як з’ясувалось, їй зателефонував невідомий, який представився працівником відділу з протидії кіберзлочинам. Зловмисник повідомив про нібито спробу несанкціонованого доступу до її банківського рахунку та запропонував допомогти захистити кошти.

Жінка повірила аферисту та надала всі необхідні персональні дані. В результаті чого втратила майже 30 тисяч гривень.

Слідчі розпочали розслідування за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Що варто робити

Поліцейські застерігають не повідомляти стороннім особам термін дії банківської карти, тризначний номер на її звороті, секретні коди і паролі.

Важливо, щоб переконатися, що з карткою все гаразд – зателефонуйте на гарячу лінію банку або ж зверніться до найближчого його відділення.

Додамо, що шахраї, які вдають із себе представників банку, також жваво цікавляться кодами з sms. Коли здійснюється якась транзакція, на мобільний приходить код підтвердження. Цю інформацію також суворо заборонено повідомляти, тому що ані банк, ані оператор телекомунікацій ніколи ці дані запитувати не будуть.



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: