ВАЖЛИВО

Ще одна країна зупиняє імпорт продуктів харчування з України

20.04.2023 08:05
189

Болгарія вводить тимчасову заборону на імпорт продуктів харчування з України. Однак транзит товарів збережеться. Про це заявив в.о. прем’єр-міністра Болгарії Гилиб Донєв, передає BNR, пише agronews.ua.

За його словами, протягом останнього року всупереч ідеї “коридорів солідарності” значні обсяги українського продовольства залишилися в Болгарії та порушили основні виробничо-торговельні ланцюжки. 

“Якщо ця тенденція збережеться і навіть посилиться, що цілком реально після введених аналогічних заборон з боку інших країн, можливе досягнення надзвичайно серйозних наслідків для болгарського бізнесу”, – висловився Донєв.

Як зазначив очільник болгарського уряду, країна розраховує на те, що Брюссель почує і зрозуміє позиції країн, які запровадили заборони на імпорт українського продовольства.

Він додав, що Болгарія залишається солідарною з Україною, але банкрутства болгарських сільгоспвиробників нічим не сприятимуть її справі.

BNR пише, що наразі немає інформації про те, як довго діятиме тимчасова заборона, але уряд Болгарії ухвалить рішення в цьому напрямку на засіданні сьогодні, 19 квітня.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: