НОВИНИ

В Україні прогонозують високі ціни на черешню

27.04.2024 12:12
8

Нестабільні погодні умови навесні 2024 року створюють для фермерів додаткові труднощі. Після аномально високих температур відбулося різне похолодання, і стовпчик градусника місцями опускався нижче 0 оС. Про це повідомляє techhoriculture, пише agronews.ua.

Так, за словами керівниці проєкту черешневого саду ТОВ «Уманська фруктова компанія» Оксани Гордій, є ймовірність, що заморозки, які накрили частину України, могли негативно вплинути на врожай черешні, через що врожай ягоди може бути менший, а ціна – вища.

“Окрім того, ми не можемо спрогнозувати ситуацію з війною. Якщо ситуація загостриться, люди знову почнуть виїжджати з країни і споживання впаде. Тому я вважаю, що цього сезону черешні буде або мало, або багато, але з нижчою ціною та меншим попитом”, – переконана керівниця проєкту черешневого саду ТОВ «Уманська фруктова компанія».

До речі, навіть попри війну, «Уманська фруктова компанія» продовжує розширювати насадження черешні. Так, 2022 року площу саду збільшили на 3 гектари, 2023–го – на 1 гектар, а цьогоріч його розширять ще на 2 гектари. Так, у сезоні 2014 року загальна площа саду сягатиме 22 гектари. А наступного року в «Уманській фруктовій компанії» планують продовжити проєкт з розширення насаджень і засадити черешнею ще 7 гектарів саду.

Крім того, «Уманська фруктова компанія» почала розвивати цей напрямок перероблення черешні та виготовляє черешневе варення, пряні ягоди зі спеціями, цукерки з черешні тощо.

“Варто зазначити, що перероблення черешні – це не самоціль, а вимушена міра, адже в нас завжди є певна категорія продукції, яку не можна продати, але її дуже шкода викинути. Це може дрібна черешня, перестигла чи трохи пошкоджена черешня, яку ми вирішили переробляти. Але ми не плануємо дуже збільшувати обсяги такої продукції, спрямовуючи на перероблення якісну черешню”, – каже Оксана Гордій.



Перегляди: 46
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: