НОВИНИ

На ринок України надійшли перші партії місцевого тепличного томата

22.04.2024 12:32
3

На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томата з місцевих комбінатів. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Відзначимо, що у 2023 році перші партії томату українські тепличні комбінати відвантажили на ринок в середньому на півтора тижня пізніше, ніж в поточному сезоні. При цьому, збори даної продукції сьогодні залишаються малооб’ємними через несприятливі погодні умови.

Перші партії тепличного томату українські комбінати наразі пропонують до продажу по 120-140 грн/кг ($3,02-3,52/кг), що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року. За прогнозами учасників ринку, перші великі партії томату комбінати зможуть відвантажувати не раніше початку травня.

Також на українському ринку присутній і імпортний томат виробництва Туреччина. Учасники ринку повідомляють, що турецький томат пропонується до продажу набагато дешевше, ніж томат з місцевих теплиць. Ціни на імпортну продукцію озвучуються в діапазоні 70-80 грн/кг ($1,76-2,01/кг).



Перегляди: 48
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: