НОВИНИ

В Україні покращилась якість молока, яке надходить на переробку

05.06.2024 14:15
4

Україна збільшує обсяги експорту молочної продукції, зокрема, і до країн Європейського Союзу. Про це розповіла начальник управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства Олена Дадус, пише agronews.ua.

Вона наголосила, що українська молочна галузь адаптується та розвивається, вдосконалюється нормативно-правова база відповідно до європейських стандартів і це позитивно сприймається учасниками ринку. Адже середні та малі виробники розуміють як важливо сьогодні співпрацювати по всьому ланцюжку виробництва: від сировини, разом з переробкою, до готового продукту.  

Зараз понад 90% молока, що надходить на переробку, виробляють  сільськогосподарські підприємства. При цьому якість молока класу «екстра» також зросла і складає більше 40 % від переробленого молока.

«Цьому сприяло й те, що з’явились можливості збільшення  експорту молочної продукції, зокрема до країн Європейського Союзу. Українські підприємства – експортери мають відповідати критеріям щодо якості готової продукції та сировини. Саме тому актуальним є питання адаптації українського законодавства в молочній галузі до вимог ЄС», – наголосила Олена Дадус. 



Перегляди: 25
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: