АНАЛІТИКА

В Україні подорожчає олія та борошно

17.09.2023 07:24
wlCnicMGlpot6GybkUqdylaJMb3JKYRTpU1g5VPb

Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які цікавляться змінами цінників на головні продукти харчування в Україні, є дуже важливі новини. Справа в тому, що багато українців переживають з приводу нових цін на олію. Про це стало відомо завдяки коментарю Лариси Гук для одного із українських видань, пише agronews.ua.

Так, фахівець у галузі сільського господарства інформаційно-аналітичного центру “Агро перспектива” Лариса Гук вирішила відповісти на це питання.

За її словами, виробники не прогнозують можливе зростання цін на олію, тому що на ситуацію впливає чимало чинників. Зокрема до однієї з них належить вартість нафти.

Виходячи з оцінок асоціації “Укрмаслопром”, щоразу, коли нафта дорожчає на 10 доларів, вартість олії зростає на 30-50 доларів.

“Чи слід чекати на неприємні сюрпризи від соняшникової олії? Швидше, ні, ніж так. Але треба пам’ятати, що не завжди високий рівень пропозиції визначає ціну на полиці”, – розповіла Гук.

Крім того, вона наголосила на здешевленні борошна. За її словами, не варто боятися суттєвого зростання цін, проте окремі млини вже мають труднощі із закупівлею якісної пшениці, тому не виключають деякого підвищення вартості продукту незабаром.

“В аграрній спільноті подейкують, що в окремих регіонах пшениці 2-го та 3-го класів сумарно більше 10% не набереться. Низька якість пшениці суттєво підтримує ціни. Дорога сировина, самі розумієте, тягне за собою і ціни на готовий продукт. Особливо на печиво та інші кондитерські вироби”, – додала вона.



Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: