НОВИНИ

В Україні подешевшали яйця

12.05.2023 09:13
2933997-kuryachi-yaytsya-budut-prodavati-po-novomu-markuvatimut-za-klasom-ta-vagoyu

На початку травня яйця в Україні нарешті почали дешевшати. Така тенденція, за прогнозами експертів, продовжуватиметься до середини літа. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.

Ціни на яйця

Яйця після Великодня почали дешевшати. Пов’язано це з тим, що у квітні почали нестися ті курки-несучки, поголів’я яких було відновлено на підприємствах восени минулого року. Експерти зазначають, що виробництво яєць зростатиме, а ціни й надалі падати. Перед Великоднем яйця коштували в середньому 75 гривень за десяток. На сьогоднішній день середня вартість яєць “Квочка” – 67,37 грн за 10 штук. При цьому у Novus ці яйця коштують 60,53 грн.

Яйця курячі “Ясенсвіт” продаються у супермаркетах у середньому по 68,12 грн за десяток, тоді як у квітні вони коштували 74,12 грн. Купити 18 штук цих же яєць можна на сьогоднішній день по 116,10 грн, тоді як у супермаркетах Metro встановлено цінник на рівні 109,50 грн.

Очікується, що до червня яйця подешевшають ще на 20-30%. Зниження цінників на яйця триватиме до середини літа, але тільки в тому випадку, якщо не погіршиться ситуація на ринку кормів, що також впливає на ціну яєць.

В Україні подешевшали яйця, гречка та рис: у яких супермаркетах цінники нижчі


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: