АГРОВІДЕО

В Україні планували вбити Романа Лещенко

18.11.2021 18:05
leschenko4-25803

Сьогодні, 18 листопада, відбувся брифінг за участі міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського щодо затримання поліцією осіб, які планували замах на міністра Мінагропоітики Романа Лещенко, пише agronews.ua.

Денис Монастирський розповів, що у серпні цього року до правоохоронців надійшла інформація про те, що громадянка України шукає кілера для здійснення вбивства на замовлення. Цю інформацію перевірили та провели комплекс необхідних слідчих заходів.

«З’ясувалося, що є ще один замовник. Це громадянин США, він є основним замовником убивства громадянина, який був колектором. Йому було призначено вибивати борги із бізнес-партнера цього громадянина США, з яким він співпрацював у 2018 році. За вибивання боргів було взято 150 тисяч доларів, які колектор не повернув цьому громадянину США, через що він вирішив його вбити», – розповів Монастирський.

За його словами, цю особу було вивезено та поміщено в одному з будинків під Києвом. Правоохоронці імітували «вбивство» та відправили «докази» замовникам. Після цього замовники зважилися на ще одне вбивство.

«Це була людина, у якої вони намагалися відібрати майно та вибити уявні борги, які були у 2018 році. Він був партнером цього громадянина США, це був Роман Лещенко, міністр Мінагрополітики», – повідомив глава МВС.

Роман Лещенко ж повідомив, що справа стосується спроби незаконного використання забороненого в Україні генетично модифікованого насіння. Громадянин США спочатку намагався продати посівний матеріал із ГМО, що заборонено в Україні, а потім шантажем…

Монастирський показав матеріали оперативної відеозйомки. Він зазначив, що всі дії підозрюваних задокументовані у рамках негласних слідчих дій.

За словами Монастирського, увечері 17 листопада відбулася зустріч замовників та “кілера” у ресторані, там вони обговорили свої плани, внесли завдаток у розмірі $20 000. Громадянин США мав виїхати з України і після цього мали вбити Лещенка.

Усіх підозрюваних затримано, їм повідомлено про підозру за чотирма статтями – замах на вбивство, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, викрадення людини та вимагання. У разі доказу провини їм загрожує довічне ув’язнення.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: