НОВИНИ

В Україні очікується підвищення попиту на молочну продукцію

01.01.2023 09:17
625d7fd0ea4c6

У період новорічно-різдвяних свят до України повертається населення, яке виїхало в попередні місяці. Це впливає на підвищення попиту на внутрішньому ринку. Про це повідомила аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька, пише agronews.ua.

«На кінець грудня закупівельні ціни на молоко залишалися на рівні кінця листопаду – початку грудня. Середні значення по всіх трьох ґатунках залишилися без змін. Так, закупівельна ціна на молоко екстра ґатунку станом на 27 грудня склала в середньому 12,18 грн/кг без урахування ПДВ, вищий ґатунок переробники купували по 12 грн/кг, а перший — по 11,60 грн/кг. Середньозважена ціна трьох ґатунків залишилася на рівні 11,92 грн/кг», — зазначає Яна Лінецька.

За її словами, на тлі постійних перебоїв з електропостачанням виробництво молока в промисловому секторі скорочується. До того ж зростає захворюваність на мастити через невчасне доїння та, відповідно, вибракування. За попередніми підрахунками, для ферми на 1000 корів затримка доїння хоча б на 1 годину означає недоотримання 2 т молока на добу, або 60 т на місяць. 

Сукупність цих факторів стримує закупівельні ціни на раніше встановлених рівнях. Подальший розвиток ситуації буде залежати від попиту на внутрішньому та зовнішньому ринках в післясвятковий період, а також від економічної ситуації в країні загалом.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: