НОВИНИ

В Україні можна легально придбати насіння коноплі

02.11.2022 18:15
завантаження

Речник МВС Києва Наталія Калиновська зауважила, що вирощувати канабіс заборонено, а придбати насіння в Інтернеті можна цілком законно. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Всесвітня мережа рясніє сайтами із порадами, як виростити марихуану і пропозиціями купити насіння конопель. В Україні воно не внесене до переліку заборонених наркотичних засобів. Один з інтернет-магазинів пропонує широкий вибір насіння від європейських виробників, яке тут продають за назвою сувенір.

На самому сайті є цілий лікнеп із українського законодавства і попередження про те, що поки насіння не в ґрунті, воно є легальним. Проте щойно його посадиш, настає адміністративна чи кримінальна відповідальність, залежно від кількості кущів. Запитання про наркотичні властивості товару, який згодом стане рослиною, продавця злять. Та на цьому самому сайті навпроти сортів вказано рівень вмісту в них тетрагідроканабінолу, саме ця речовина і дає психотропний ефект.

У експертно-криміналістичному центрі при МВС у Києві кажуть, що в Інтернеті продають елітне насіння із великою кількістю тетрагідроканабінолу.

Якщо рослина заборонена, то і насіння канабісу має бути поза законом, вважає юрист Євген Огарков. Та навіть якщо зараз цей товар легальний, то його продавців можна притягнути до кримінальної відповідальності, бо нескладно буде кваліфікувати ці дії як збереження і розповсюдження насіння у вигляді змови щодо виробництва наркотичних чи заборонених речовин.

Дозволений обіг насіння конопель – це прогалина у законодавстві, кажуть юристи. Правоохоронці також подумують, аби віднести його до заборонених речовин. Але поки що навіть сайти закрити не можуть, бо за законом тут немає нічого кримінального.



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: