ВАЖЛИВО

В Україні дозволили позапланові перевірки бізнесу

14.12.2022 13:19
soyf47---c16x9x50px50p-c16x9x50px50p--41187efcae64a729a4c93c234d800983

Кабінет Міністрів України дозволив проведення позапланових перевірок бізнесу на підставі «окремих рішень центральних органів виконавчої влади». Відповідна постанова №1363 опублікована на сайті Уряду. Повідомляє mind.ua, пише agronews.ua.

«За наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави, а також для виконання міжнародних зобов’язань України протягом періоду воєнного стану дозволити здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) на підставі рішень центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування державної політики у відповідних сферах», – йдеться в документі.

Уряд вніс зміни до своєї постанови від 13 березня 2022 р. №303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану».

На новину вже відреагували у Європейській Бізнес Асоціації: «Сподіваємось, це рішення не використовуватиметься контролюючими органами як інструмент тиску на прозорий бізнес, натомість дозволить виявляти зловживання чи порушення серед недобросовісних суб’єктів».

На початку війни уряд призупинив проведення позапланових і навіть планових перевірок. Вже у червні урядовці дозволили позапланові перевірки «в окремих сферах», зокрема щодо «запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість». Підставою для таких перевірок є рішення центрального органу виконавчої влади у відповідній сфері.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: