НОВИНИ

В Україні до 30% аграріїв можуть цьогоріч зменшити посівні площі під озимими 

31.08.2023 15:15
posivna-22

В Україні у 2023 році 20-30% аграріїв можуть зменшити обсяги посівних площ під озимими або взагалі відмовитись від посіву озимих через проблеми з експортом агропродукції. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської агарної ради Денис Марчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ, пише agronews.ua.

“Якщо у нас не запрацює експорт Чорним морем і не запрацюють нормально “коридори солідарності” і дунайські порти, то прогнозую, що від 20% до 30% товаровиробників просто будуть змушені зменшити посівні площі під озимими або взагалі не працювати в цьому сезоні”, – сказав він.

Марчук зазначив, що, за попередніми прогнозами, врожай зернових та олійних культур в Україні цьогоріч буде становити до 76 млн т. Таким чином, потенційно українські аграрії у нинішньому маркетинговому році можуть експортувати приблизно 48-50 млн т зерна.

За словами експерта, щоб експортувати такий обсяг агропродукції, Україні потрібно щомісяця відвантажувати на зовнішні ринки щонайменше 4 – 4,5 млн т продовольства.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: