ВАЖЛИВО

В Україні ціна на мед досягла рекордного максимуму

11.11.2021 08:02
prevu

У цьому сезоні ціни на мед досягли свого максимуму за останні роки спостереження. Для виробника ціна сягнула до 60 грн за кг. Про це повідомляє комерційний директор ТОВ «Бартник» Вадим Паньковський, пише agronews.ua.

«Був такий період, який я називаю “акція”. Тоді ціна становила майже $2,2 за кілограм. Такого не було ще в Україні за останній час. Це – результат неадекватної поведінки посередників в заготівлі. У минулому році їм вдалося отримати комісію за свою роботу», – сказав він.

Це, за його словами, 10 грн за кг. Цього року така тенденція знову спостерігається, каже він.

«Так звані посередники інвестували зароблені кошти. Потім в надії, що вони знову зароблять, шукали експортерів, щоб продати їм за високими цінами продукцію. Декому вдалося, більшості – ні», – зазначив Паньковський.

За його словами, самі експортери виховали цей прошарок.

«Раніше без них справлялися, наразі вже не вдається. У нас є можливість з ними не працювати», – розповів він.

Також Паньковський говорить, що наразі в країні достатньо якісного меду. Минулорічний сезон закінчився в нуль у зв’язку з високими цінами на мед. Продукція, яку пасічники збирали останні три-чотири роки, була реалізована вся.

На прикладі ТОВ «Бартник», каже Паньковський, видно, що у цьому сезоні непоганим був урожай меду з акації та неврожай меду з липи.

«Асортимент готової продукції у нас збільшився. З’явилися нові позиції на внутрішньому ринку. За останній рік це – мед з коріандру та гречки», – додав він.

Читайте також: Яку сільськогосподарську землю можуть купити юрособи до 1 січня 2024 року.



Перегляди: 28
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: