НОВИНИ

В Україні зареєстровано нове захищене географічне зазначення – гуцульська коров’яча бриндза

17.09.2020 16:02
1536148117-7448

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства зареєструвало географічне зазначення «Гуцульська коров’яча бриндза» як назву місця походження сиру. Про це повідомляє управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації, пише agronews.ua.

Це вже друге географічне зазначення на сир, зареєстроване в Україні в рамках проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Першою була гуцульська овеча бриндзя.

Управителем географічного зазначення «Гуцульська коров’яча бриндза» є громадська спілка «Асоціація карпатських ватагів» (Верховина).

Географічне зазначення є знаком якості, що посвідчує тісний зв’язок продукту з територією і гарантує високу якість кінцевим споживачам. Саме тому було також створено відповідну систему контролю виробництва і готового продукту «Гуцульська коров’яча бриндза».

Цього року сертифікацію пройшли шість полонинських господарств: Кринта, Скупова, Луковиця, Бибратківка, ФГ «Згарда», Щівник. Вони відповідають усім вимогам плану контролю і мають право маркувати свою бриндзу географічним зазначенням «Гуцульська коров’яча бриндза». Завершальним етапом реєстрації стане отримання відповідного свідоцтва вже найближчим часом.

Зазначається, що у складі продукту під новим географічним зазначенням повинно бути не менше 70% коров’ячого молока, 30% можна додавати овечого чи козячого від місцевих гірських порід тварин.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: