НОВИНИ

В Україні запровадили нові екологічні технології буріння, які виключають забруднення ґрунтів

18.08.2020 15:06
ekolog-at-ukrgazvidobuvannja-galina-vishnevs-ka

Забруднення навколішнього середовища під час буріння та видобутку нафти та газу в Україні завжди було значною проблемою, адже частина свердловин розташовані прямо на полях та неподалік населенних пунктів. У поточний момент «Полтавагазвидобування» випробовує нові методи управління буровими відходами, які значно зменшують або виключають викиди небезпечних відходів. Про це повідомляє пресслужба підприємства, пише agronews.ua.

Наразі на Опішнянському родовищі ТОВ «Бурова техніка» проводить капітальний ремонт свердловини «Укргазвидобування» шляхом піскоструминної перфорації, використовуючи екологічно чисті технології. Замкнутий цикл циркуляції рідин виключає можливість викиду небезпечних відходів у навколишнє середовище.

Крім цього полтавський підрозділ «Укргазвидобування» — «Полтавагазвидобування» застосовує безамбарний метод буріння для утилізації та зменшення відходів буріння, шляхом їх повторного використання.

“Мінеральна суміш, яка утворюється після оброблення відходів у фільтрувальному басейні, може використовуватися для підсипання та шарування полігонів твердих побутових відходів, планування території при будівництві доріг і промислових об’єктів, рекультивації кар’єрів, копалень і шахт”, — розповідає еколог «Укргазвидобування» Галина Вишневська.

Для утилізації бурових відходів у компанії торік відновили роботу вузла з перероблення й утилізації відходів на Яблунівському родовищі. Його головна перевага — отриманий в результаті перероблювання відходів буріння безпечний продукт можна повторно використовувати у будівництві чи при ремонті доріг.

Нагадаємо, на Волині хочуть дати «друге дихання» хлібокомбінату.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: