НОВИНИ

На Волині хочуть дати «друге дихання» хлібокомбінату

18.08.2020 12:32
1418392872_5537295_1-t1365535689

Луцький комбінат хлібопродуктів №2 (КХП №2) отримає шанс відновити роботу виробничих потужностей, розрахуватися з боргами та відновити свої позиції на промисловому ринку країни. Про це повідомляє пресслужба управління агропромислового розвитку Волинської ОДА, пише agronews.ua.

У повідомленні йдеться, що за період простою на промисловому підприємстві КХП №2 назбиралося чимало проблем. Це й невиплачена заробітна плата, борги за комунальні платежі, відсутність договору з УЗ на перевезення зерна тощо.

Представники Громадської ради Держрезерву обговорювали шляхи виведення підприємства із кризи. На зустріч були запрошені: перший заступник директора ДП «Луцьке КХП № 2» Микола Крутій, новопризначений керівник ДП «Чортківський комбінат хлібопродуктів» Яніна Божко та начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Учасники зустрічі напрацювали алгоритм відновлення роботи промислового підприємства, яке у свій час було одним із провідних операторів аграрного ринку області та країни.

За словами Сергія Бизова, найперше, що потрібно зробити, аби дати підприємству «нове дихання», це повернути клієнтів-зернотрейдерів, які захочуть зберігати або переробляти свою сировину на КХП №2.

“Коли на підприємство повернуться зернотрейдери, тоді зможемо говорити про відновлення роботи.  Після сплати частини боргу за комунальні платежі, буде відновлено газопостачання на підприємство. Окрім цього, потрібно хоча б частково погасити заборгованість із виплати заробітної плати трудовому колективу. Адже без спеціалістів, які через кризу звільняються, підприємство не зможе повноцінно працювати”, – розповів голова Громадської ради Держрезерву Сергій Бизов.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: