НОВИНИ

В Україні будуть навчати фермерів на демонстраційних учбових полях

12.03.2020 07:32
138957

У передмісті Львова на території сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська країна» на площі 2,5 га навесні 2020 року з’являться демо-поля з лікувальними травами, квітами, ягідником та садом. Про це повідомила засновниця дорадчого центру Наталія Табінська. Пише пресслужба Мостиської районної державної адміністрації.

«Лише локація центру вже наочно демонструє той напрямок, на розвиток якого спрямована робота людей, які тут працюють. Вірю, що цей проєкт буде успішним та корисним для фермерів та для розвитку агропромислового сектору Львівщини»,- зазначив під час відкриття перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

Також аграріїв знайомитимуть із інноваціями, які з’являються у сфері, зокрема дорадники показуватимуть, як в сучасних умовах можна швидше вигодувати тварин, посадити кращі сорти на певній ділянці й багато іншого.

«Задум був, щоб дорадчий центр розташовувався у полі, а не в центрі міста, де фермерам, напевно, не завжди затишно. Ми розташовані безпосередньо на кільцевій дорозі міста Львова, і ця ділянка 2,5 га — чисте поле. Цього року вже закладемо демонстраційні майданчики, починаючи від квітів і лікарських рослин і закінчуючи садовиною й горіхами», — розповідає Наталія Табінська.

Головна мета демонстраційних полів дорадчого центру — показати прибутковість та різноманітність сільського господарства.

«Ми хочемо показати, що можна біля свого дому на невеликій ділянці бути успішним. Посадити ту чи іншу культуру і мати заробіток для сім’ї», — додає фахівець.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: