АНАЛІТИКА

В Україні впала ціна на картоплю нового врожаю

13.07.2020 13:03
2473207f6ed5e034bc4d8ee735baf1b6

В Україні знизилася гуртова ціна на молоду картоплю нового врожаю на 5,73%. Подешевшала також і картопля минулого врожаю на 5,26%. Про це повідомляють аналітики гуртового ринку “Шувар”, пише agronews.ua.

Так, наразі молода картопля українського виробництва на гурті коштую у середньому 7,20 грн/кг. Найдешевші пропозиції йдуть по 6 грн/кг, найдорожчі по 8 грн/кг.

Картопля стандарт вітчизняного виробництва вартує на гурті у середньому 9 грн/кг. Ціновий коридор на цей товар наразі 8-10 грн/кг.

Як вважає директора насіннєвої компанії «Агріко Україна» Микола Гордійчук, обсяги врожаю картоплі цьогоріч виростуть. Це пояснюється розширенням площ для вирощування картоплі на 5%, пише fbc.net.ua.

Разом з тим, холодна весна вплинула на сходи картоплі і загострення хвороб, а зливи перешкоджали гербіцидному захисту посівів.

«У минулому сезоні фермери навчилися уважно вибирати сорти картоплі, оскільки роздрібні мережі стали більш вимогливі. Вони вимагають найвищої якості як ніколи», — повідомив Микола Гордійчук

У 2020 році головна роль супермаркетів значно зросла, оскільки певний час аграрії не мали змоги по-іншому реалізовувати врожай.

Нагадаємо, на Рівненщині фермер вирощує картоплю під соломою.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: