АГРОВІДЕО

В Україні відбудеться перша конференція Міжнародного аграрного онлайн форуму

14.08.2020 10:01
ФОРУМ

27 серпня відбудеться перша конференція Міжнародного аграрного онлайн форуму «Вирощування кукурудзи: від А до Я». Про це повідомляє прес-служба Digital Fied, пише agronews.ua.

Захід об’єднає декілька конференцій про різні етапи вирощування кукурудзи, починаючи від підбору гібридів та планування технології виробництва – до збирання врожаю та агроекономічного аналізу.

Також у межах форуму пройде цифровий день поля проекту Digital Field – першого в Україні полігону аграрних інновацій, на якому було закладено 48 варіантів дослідів по різним системах посіву, живлення, захисту рослин та продуктивності гібридів соняшнику та кукурудзи.

https://www.facebook.com/field.digital/videos/1213790592306496/

Тема першої конференції – «Вирощування кукурудзи: найуспішніші рішення з американського досвіду». Експерти із США, України та Канади обговорять ті рішення, які довели свою ефективність в умовах кліматичних змін та зростання вартості виробничих ресурсів.

«Українські грунтово-кліматичні умови та умови американського «кукурудзяного поясу» – близькі за характеристиками. Але врожайність, яку отримують фермери США – значно вища. І річ тут не завжди у сприятливих погодних умовах, а в технологічних підходах. Кліматичні зміни змушують змінювати традиційні виробничі процеси: обробіток грунту, планування і управління ресурсами, технології внесення добрив та інше. Американські фермери адаптувалися під кліматично-економічні умови сьогодення, тож мають кращий результат. Водночас українським аграріям не слід зволікати, адже до погодних викликів додався ще один – зростання плати за землю, – зауважив Ярослав Бойко, СЕО AgriLab. Наприклад, багато аграріїв в Україні ще досі визначають планову врожайність інтуїтивно, в середньому на масив, не знаючи скільки «може дати» їхнє поле, тобто без розуміння ефективного потенціалу поля. Як результат – собівартість виробництва зашкалює».

Під час конференції обговорять питання менеджменту родючістю грунтів та особливості живлення кукурудзи, специфіку застосування різних типів добрив та технологій їх внесення, поєднання різних технологічних операцій та налаштувань техніки.

Конференція буде корисною як керівникам та власникам агрокомпаній, так і агрономам. Для управлінців буде цікавою інформація про агроекономічний аналіз, визначення потенційної прибутковості різних норм азотних добрив при вирощуванні кукурудзи та цифрові моделі управління виробництвом. Агрономи ж зможуть почути відповіді на вузькогалузеві запитання, як от про глибину внесення добрив чи розрахунок норми підживлення.

Конференція поєднає онлайн та офлайн формат. Офлайн захід відбудеться на базі AgriLab у с.Велика Олександрівка, Бориспільського району, Київської області. Тут аграрії зможуть не лише поспілкуватися з експертами «наживо», а й оглянути демо-поле з різними дослідами по вирощуванні кукурудзи.

Детальніше ознайомитися з програмою та зареєструватися на захід можна за посиланням – agriforum.online

Digital Field – це не лише демо-поле, а ціла інфраструктура для дослідження та демонстрації інноваційних технологій. Мета проекту: у реальних польових умовах показати аграріям як можна оптимізувати витрати і збільшити врожайність завдяки інноваційним рішенням.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: