НОВИНИ

В Україні почастішали випадки фальсифікації молока його виробниками

20.12.2019 09:56
124.750@2x

Останнім часом почастішали випадки фальсифікації від виробників молока, оскільки більшість молокопереробних підприємств встановлюють ціну за сире молоко залежно від вмісту жиру та білка. Про це розповідає Андрій Білан, директор лабораторії Uman Labs, пише MilkUa.info.

«Молоко — цінний продукт, що містить багато корисних для організму речовин. Однак в наш час, на жаль, воно стає обʹєктом фальсифікації не лише переробників, а й виробників молока. Проблема фальсифікації молочних продуктів в Україні стоїть гостро вже не перший рік. Окремі представники бізнесу випускають псевдомолочну продукцію, яка на 100% наповнена жирами немолочного походження», — додає фахівець.

Під час експертизи якості молока важливе значення має ідентифікація виду молока і виявлення фальсифікації. Розрізняють такі види фальсифікації: асортиментна, якісна, кількісна, вартісна, інформаційна.

В лабораторії Uman labs дослідили якісні показники понад 40 зразків молока та вибудовали алгоритм визначення не лише фальсифікації жирності молока, а навіть встановлення, який саме жир (рослинний чи тваринний) був використаний для цього.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: