ВАЖЛИВО

В Україні планують створити Фонд розвитку сільських територій на 2,5 млрд грн

16.06.2020 13:02
selo-derevnya-leto-dom-zelen-cvety

Створення Фонду розвитку сільських територій є частиною реалізації земельної реформи в Україні. Його мета – сприяти розвитку інфраструктури сільської місцевості, сільській медицині, єнергозбереженню, розширення мережі Інтернету на селі тощо. Про це повідомляє agronews.ua.

Фонд створюється у рамках земельної реформи (Закон України від 31.03.20 №552-IX) у складі спеціальних фондів державного та місцевих бюджетів

Фонд призваний фінансувати реалізацію державних програм розвитку малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників, зокрема, у сфері органічного виробництва. Розвитку малого та середнього підприємництва в аграрній сфері та суміжних галузях, зокрема зеленого туризму.

Джерелами формування Фонду розвитку сільських територій є:

– відрахування із спеціального фонду Державного бюджету – 1%;

– спецфонд місцевого бюджету – відрахування у 20% від оренди земельних ділянок державної та комунальної власності;

– надходження у рамках програм міжнародної технічної допомоги (МТД);

– у разі відсутності джерела наповнення спецфонду місцевих бюджетів програми та проекти співфінансуються на рівні не менше 10% з місцевого бюджету.

Доходи спеціального фонду Держбюджету у 2020 році складають 119 млрд грн, з яких 1% це 1,190 млрд грн має надійти до Фонду розвитку сільських територій. Також 1 млн 633 тис га орендовані землі державної та комунальної власності, з яких 20% – 326,6 тис га при середній вартості 3667 грн/га дадуть ще 1,198 млрд грн.

Нагадаємо, карантин змінив бізнес-моделі компаній і ринок нерухомості в Україні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: