ВАЖЛИВО

В Україні оприлюднено локації автоматичного зважування фур

25.08.2020 15:02
depositphotos_1053027-stock-photo-red-lorry-with-white-trailer

Автоматичне зважування фур з’явиться передусім у місцях скупчення вантажів: порти, елеватори, зернові хаби, розповів експерт Офісу реформ “Укравтодору” Павло Кушнірюк. Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.

“Що передбачає ця система? Це означає, що вантажівка, яка їде по дорозі на швидкості від 15 до 130 км/год., буде зважуватися автоматично, ця інформація буде надходити на сервери і буде видаватися інформація за номером автомобіля”, – зазначив він.

За його словами, близько половини усіх вантажів їдуть з перевищенням дозволеної ваги. Автоматична фіксація дозволить контролювати це он-лайн і усунути людський фактор, пояснює Кушнірюк.

“Автоматична фіксація швидкості запускалася близько п’яти років, так як існували проблеми з доступом. Є відповідальність, щоб штрафувався не тільки водій, а й компанія-перевізник, оскільки транспортний засіб може бути в оренді цієї компанії, і тоді виникає багато нюансів. На даний час система працює абсолютно коректно і формує ці дані. Вона пройшла державну сертифікацію і систему захисту інформації”, – розповів Кушнірюк.

Він зазначив, що ця інформація передається “Укртраснбезпеці” та Національній поліції, які фактично здійснюють ваговий контроль поруч з пунктами зважування.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: