НОВИНИ

В Україні очікують зростання річкових перевезень

27.03.2020 09:32
ya-16991

У 2020 році річкові перевезення збільшаться на 20%. Такий прогноз оприлюднили у Міністерстві інфраструктури України. При цьому зерно залишатиметься основним драйвером зростання річкових перевезень, навіть якщо врожай цього року буде меншим, у порівнянні з попереднім. Пише журнал «Порти України».

«Чітко видно цей тренд: зернотрейдери, вклавши спочатку кошти в річкову інфраструктуру, далі переходять до інвестицій у власний флот», – зазначено у виданні «Порти України».

Як повідомляє Українська річкова інформаційна служба, у 2019 році вантажоперевезення Дніпром збільшилися на 19,1%, якщо порівняти ці дані з 2018 роком. Торік перевезення річками становили майже 11,8 млн. тонн. При цьому найсуттєвіше зростання продемонстрували зернові вантажі. Так, якщо в 2018 році по Дніпру перевезли 3,1 млн тонн таких вантажів, то в 2019-му – вже 4,8 млн тонн.

Тим часом, як повідомлялося раніше, у новому сезоні річкової навігації «Аскет Шиппінг» перевозитиме по річці Дніпро зернові вантажі

У квітні цього року компанія має намір почати оперувати двома баржами вантажомісткістю по 4 тисячі тонн кожна. Ці баржі матимуть технічну можливість доставляти зернові вантажі на рейдове перевантаження в районі банки Трутаева, Одесу та Чорноморськ. Завдяки цьому «Аскет Шиппінг» зможе одночасно проводити доставку 8 тисяч тонн вантажу одним баржо-буксирним складом.

Як зазначив заступник директора «Аскет Шиппінг» з експедирування Дмитро Малецький, ці баржі було отримано відповідно до договору бербоут. Перед початком роботи відбувся їх ремонт на ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан».


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: