ВАЖЛИВО

В Україні названо забезпеченність аграріїв насінням вітчизняного виробництва

17.11.2020 08:02
2e8bf6f45fb2b01f7bc63e367c45fa81_XL

Насінницькі господарства наукових установ Національної академії аграрних наук України щорічно виробляють 100 тис. тонн елітного насіння нових сортів зернових культур, розповів доктор сільськогосподарських наук, професор, академік Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало. Про це повідомляє пресслужба НААН, пише agronews.ua.

Також господарства НААН виробляють щорічно 30 тис. тонн насіння батьківських форм гібридів кукурудзи, соняшника, цукрових буряків та інших культур і забезпечують близько 90% потреби держави в елітному насінні.

“Сорти та гібриди пізніх культур селекції наукових установ НААН порівняно із сортами іноземної селекції мають більшу посухо- та жаростійкість. За надзвичайно жорстких погодних умов поточного року гібриди кукурудзи, соняшнику, сої та інших культур селекції НААН витримали надмірну спеку і дали врожай. Стабільні результати врожайності продемонстрували кормові і ранні зернові культури селекції НААН. Це свідчить, що майбутнє українського аграрного сектора саме за новими перспективними сортами і гібридами, які в жорстких кліматичних умовах демонструють хороші результати”, – вважає Ярослав Гадзало.

Зокрема, керівник дніпровської школи селекції академік Борис Дзюбецький повідомив, що на півдні на зрошенні зібрали по 12-14 тонн дніпровських гібридів кукурудзи з гектара, а на окремих полях врожайність сягнула до 17 тонн.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: