НОВИНИ

В Україні названо причини зростання випадків продажу фальсифікату меду

22.07.2020 13:02
5d494d694b346

Цього року пропозицій меду на ринку досить мало. Бджолярі України, і, в першу чергу, південних її регіонів, переживають не найкращий сезон. У зв’язку з цим почастішали випадки продажу фальсифікату, розповів голова Товариства бджолярів Миколаївської області Андрій Галдін. Про це повідомляє АгроЮг, пише agronews.ua.

Він зазначив, що покупцеві потрібно бути дуже уважним, адже у зв’язку зі сформованою ситуацією, почастішали випадки продажу фальсифікату.

«У зв’язку з недостачею меду, збільшилися випадки його фальсифікації. Недобросовісні бджолярі, в кращому випадку, розігрівають торішній мед, і продають його як свіжий за високою ціною. А в гіршому випадку, годували бджіл цукровим сиропом або глюкозно-фруктозні сиропи, і теж продають мед за високою ціною», — розповів бджоляр.

В цілому, ціни на торішній мед залишилися на колишньому рівні — від 90 до 100 грн/л — різнотрав’я, різнотрав’я з соняшником. На акацієвий мед досить високі ціни — 300 грн/л. На ріпаковий мед ціни різні — від 120 до 150 грн/л.

Варто відзначити, що на ціну українського меду, як і раніше, впливають експортери, які на сьогодні не поспішають підвищувати ціни.

Нагадаємо, орловський рисак з Полтавщини встановив абсолютний рекорд для породи.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: