НОВИНИ

В Україні названо чисельність гризунів на посівах озимих культур

08.12.2020 08:32
mouse

Аналіз матеріалів моніторингу, які надходять з областей України, свідчить, що температурний режим та достатня кількість повноцінних кормів на переважній більшості території країни забезпечують задовільну життєдіяльність мишоподібних гризунів. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби України, пише agronews.ua.

Разом з тим, зазначається, що значного підвищення чисельності та активного розселення гризунів не відмічається.

В озимих посівах майже усіх регіонів нараховується 1-3 (осередково в полях Запорізької, Львівської, Херсонської областей до 4-5) жилих колоній на гектар.

Осередки високої чисельності гризунів (3-6 колоній на га), виявлені в Запорізькій області на озимині, посіяній після соняшника, гороху.

В заселених гризунами багаторічних травах, садах, неорних землях, полях після просапних культур мають місце 2-5 (у Вінницькій, Волинській, Запорізькій, Івано-Франківській, Житомирській, Херсонській областях до 6-8 жилих колоній на гектарі) з чисельністю жилих нір на одну колонію – 30-40 штук (Херсонська обл.).

За слабкого та середнього ступенів у згаданих областях гризунами пошкоджено 1-15% рослин озимих зернових та ріпаку, багаторічних трав.

У Луганській, Херсонській областях на незораних площах після соняшнику, кукурудзи та на багаторічних травах кількість нір курганчикової миші – 1-4 (макс. 8) на один гектар.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: