НОВИНИ

В Україні названо, чому на 25% обвалилися ціни на лохину

19.06.2020 08:32
00-1

Ціни на перші партії лохини закритого грунту на ринку України різко знизилися буквально на самому початку сезону. Про це повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише agronews.ua.

Ідеться про те, що минулого тижня українські садівники пропонували до продажу перші партії лохини закритого грунту за ціною 400-450 грн / кг ($ 14,96-16,83 / кг).

“На сьогоднішній день ціни різко знизилися – на даний момент виробники пропонують до продажу місцеву лохину не дорожче 300-400 грн / кг ($ 11,22-14,96 / кг). Так, тільки за вихідні ціна на українську лохину знизилася в середньому на 25%”, – зазначається у повідомленні.

Аналітики зауважують, що лохина відкритого грунту на українському ринку з’явитися не раніше, ніж в початку липня. Затримка сезону ягоди відкритого грунту пояснюється хвилею весняних заморозків, а також затяжними дощами в основних регіонах виробництва, що не сприяє швидкому дозріванню даної культури.

“Сьогодні лохина в Україні вартує в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року”, – інформує видання. І додає, що садівники практично не сумніваються в тому, що дана ягода знову буде знижуватися в ціні, особливо коли на ринок масово вийдуть виробники лохини відкритого грунту.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: