У жовтні 2019 року вартість 1 кг м’яса свійської птиці становила в середньому 39 грн. М’ясо птиці в Україні коштує майже вдвічі дешевше, аніж свинина. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.
Так, у жовтні 2019 року вартість 1 кг м’яса свійської птиці становила в середньому 39 грн. Такі ціни встановили виробники промислового продукту.
Майже вдвічі дорожче у жовтні обходилася українцям свинина – 68 грн за кг продукту.
Найдорожчі ціни на промисловий продукт встановили виробники яловичини – понад 67 грн за кг.
Йдеться про свіжий або охолоджений продукт.
Нагадаємо, в Україні протестували куряче філе відомих торгових марок. Визначали наявність гормонів, антибіотиків і збільшення маси за рахунок води.