Фермерське господарство «Терруар» засноване у 2018 році. Винарня розташована в старовинних печерах ХІІІ-XIV століття та оснащена сучасним італійським обладнанням. Про це повідомляє uabestwine, пише agronews.ua.
Фермерське господарство виготовляє сухі, натуральні, сортові вина. Вино зберігається в печерах при стабільній температурі 9-11°C та природній вологості.
Також господарство «Терруар» стало першим приватним виробником Закарпаття, яке отримало офіційну ліцензію на виробництво вина.
Йдеться про ліцензію за спрощеною процедурою на основі ухваленого минулоріч закону №6693 “Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв”.
Ним приватні винороби виводяться з умовно «сірої зони» в абсолютно легальну з точки зору як виробництва, так і продажу вина.
Закон було ухвалено весною 2018 року. Фактична легалізація приватних виноробів почалася з 1 січня 2019 року.
Наразі, фермерське господарство «Терруар» приступило до виготовлення перших партій ліцензійного вина врожаю 2020 року.
Нагадаємо, в Україні зросли площі під промисловими вишневими садами.