АГРОВІДЕО

В Україні електронні РРО будуть безкоштовними

19.10.2019 18:39
paying-in-cafe-CTVRLH3-min

Електронні реєстратори розрахункових операцій будуть безкоштовними, тому українським підприємцям не доведеться витрачати додаткові кошти на касові апарати. Про це заявив голова Державної податкової служби Сергій Верланов в програмі Свобода слова Савіка Шустера, пише korrespondent

“Відповідно до закону електронні РРО, які будуть в смартфоні або планшеті, будуть безкоштовними. Держава в особі контролюючого органу Державної податкової служби вже розробила безкоштовну програму, якою зможуть безкоштовно користуватися всі”, – заявив Верланов.

Він наголосив, що з 1 січня 2020 ДПС готова надати це рішення в тестовому режимі для всіх підприємців.

“Програма у нас вже є, ми її доопрацюємо, приведемо у відповідність з новим законом, і всі зможуть цим скористатися, і це буде безкоштовно”, – зазначив керівник ДПС.

Також у своєму виступі Сергій Верланов зазначив, що 35% української економіки не платить податків до державного бюджету, оскільки знаходиться в “тіні”.

“Щоб “тіньова” економіка перестала бути “тіньовою” її потрібно порахувати. І саме ці закони про РРО та кешбек дозволять підрахувати цю тіньову економіку. Ці закони спрямовані на те, щоб зрівняти правила гри, щоб всі люди стали багатшими”, – заявив він.

Крім того, глава податкової підтримав ініціативу президента про введення дворічного мораторію на перевірки ФОП.

“Маленьких підприємців перевіряти не потрібно, маленьких підприємців потрібно оберігати і захищати”, – наголосив Верланов.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: