АГРОРЕГІОНИ

В одному з регіонів суттєво збільшать площі під гречкою

06.05.2023 13:19
a26d43f-grechka3

Цьогоріч на Буковині засіють 312 тис. га, з яких на зернові виділили 84,3 тис. га. Також в області збільшують посіви гречки. Крупою засіють близько 2,5 тис. га. Минулими роками посіви гречки складали щонайбільше 150-200 га. Про це повідомив заступник начальника управління агропромислового розвитку Чернівецької ОВА Богдан Бойчук, пише molbuk.ua, передає agronews.ua.

За його словами, наразі в області засіяно близько 38% до запланованої площі. Але несприятлива погода квітня змістила дати посіву.

Богдан Бойчук, заступник начальника управління агропромислового розвитку Чернівецької ОВА

Наразі посівна в самому розпалі, розпочався посів ярих культур. Посіяно лише 38% до запланованої площі засіву пізніх ярих культур. Структура змінюється, адже все залежить від того, чи зможе техніка заїхати на територію. Дощі минулого місяця змістили нам план посіву на травень, проте і зараз ще не пізно засівати землю. Тому всі фермери, підприємства повним ходом проводять посів.

Богдан Бойчук запевняє, що хвилюватися за врожай не варто: «Урожай буде, він повинен бути. Робиться все для того, щоб завершився посів. Наступні тижні за планом буде хороша погода, тому посів буде продуктивним. У нашому регіоні війна на роботу фермерів не так сильно впливає, як минулого року. Паливо-мастильних матеріалів, насіння, засобів захисту вдосталь. Воєнні дії на нас сильно не впливають, на щастя, сильно впливають погодні умови».



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: