Йдеться не про помаранчеве вино, яке в тренді останні роки, а саме про жовте. Воно родом з Китаю, виробляють жовте вино з рису, тому в повній мірі його вином не можна вважати, але за методом виробництва вони все ж схожі, повідомляє casta-vinodelov. Про це пише agronews.ua.
За основу береться рис. Іноді – пшениця. Ще рідше – просо. Другий важливий компонент – блакитна цвіль, іменована Хуанцзю. Власне, «хуан» перекладається як «жовтий», а «цзю» – алкогольний напій.
У підсумку виходить напій міцністю 15-20 градусів. Смак м’який, але своєрідний. Колір може бути лимонним, бурштиновим, коричневим або помаранчевим, йдеться у повідомленні.
Жовте вино може бути сухим або напівсухим, солодким або напівсолодких. Є ще екстра-солодкі жовті вина. У них міститься не менше 20% цукру, в той час, як в сухому – всього 1%. П’ють вино з невеликих піалок: керамічних або нефритових.
Як екзотичний – напій привертає увагу. В той же час, европейські винороби називають вином тільки виноградне вино. Тож популярність напою на европейському континенті поки що під питанням.