НОВИНИ

В Криму дефіцит продовольчих товарів першої необхідності

18.03.2022 14:01
Prodovolstvo

З початку війни в Україні, яку розпочала Росія шляхом вторгнення на наші землі, санкцій США та ЄС економіка агресора значно похитнулася. Не оминула вона і окуповану 2014 року українську територію АР Крим. Про це повідомляє economics.segodnya.ua, пише agronews.ua.

Вже зараз у великих торгових мережах Республіки вводять обмеження на продаж продовольчих товарів першої необхідності. Як повідомляють в Міністерстві промислової політики Криму, такі заходи спрямовані на уникнення дефіциту, а також для боротьби зі спекулянтами, які купують у великих мережах товари з мінімальною націнкою, а потім перепродують їх у кілька разів дорожче.

Вже зараз деякі великі торгові мережі Республіки ввели обмеження на відпустку бакалійної групи товарів — не більше 3 кг в одні руки. Це стосується цукру, рисової і гречаної круп.

В самих торгових мережах працівники заявляють про швидке підвищення цін на хліб, цукор, молоко, ковбасу і ряд інших продуктів першої необхідності через нестабільну цінову політику постачальників. За їхніми словами, без жорсткого державного регулювання ціни довго утримувати не вийде.

Поки на засіданні Громадської палати Криму озвучили рекомендовані ціни на такі соціально значущі продукти харчування:

  • на цукор рекомендована ціна — до 80 рублів (за курсом 3,64 це 291,2 грн);
  • на рис — до 69 рублів (251,16 грн);
  • на гречку — не більше 130 рублів (473,2 грн);
  • молоко 2,5 % — не більше 75 рублів (273 грн).

Читайте також: Ціни на електроенергію суттєво упали.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: