НОВИНИ

В Ізраїлі відкрили перший в світі ресторан, де безкоштовно подають вирощене в лабораторії м’ясо

27.11.2020 12:07
4122cfdc7eef9adeec6893428846dfe3

Ізраїльський стартап SuperMeat, який вирощує куряче м’ясо в лабораторії, відкрив ресторан в Тель-Авіві. Замість плати за страви, гості The Chicken залишають відгук про м’ясо в його складі. Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agronews.ua.

Курка для страв в ресторані The Chicken вирощується в біореакторі – це частина експериментальної установки, яку відвідувачі можуть побачити через прозоре скло. Зразок тканини курки розділяється на окремі клітини, які розмножуються в середовищі, що імітує фізіологію птиці. Потім вчені формують з клітин зразки м’язів, з яких вирощується повнорозмірна тканина.

“В результаті виходить м’ясо, повністю ідентичне курячому за смаком і текстурою” – йдеться у пресрелізі компанії.

Головна позиція в меню – хрустке куряче філе, смажені печериці, зелень і червоний лук на булочці бріош, заправленій гірчичним і часниковим соусом.

«У бургера апетитний запах курячого м’яса, він хрусткий зовні і ніжний всередині, – прокоментував Ідо Савір, гендиректор SuperMeat.
“За відгуками дегустаційних комісій, це м’ясо не відрізняється від курки, виробленої традиційним способом» – зазначив Савір.

«Наша виробнича платформа заснована на пташиних стовбурових клітинах, що володіють здатністю ділитися нескінченно, позбавляє від необхідності вбивати тварин, щоб виробляти більше м’яса, фактично видаляючи тварин з рівняння», – додав гендиректор SuperMeat.

Експериментальна установка може виробляти кілька сотень фунтів курячого м’яса SuperMeat в тиждень.

«Клітинне сільське господарство» набагато швидше і ефективніше, ніж традиційне тваринництво, так м’ясо потрапляє до кухарів безпосередньо – без проміжних етапів забою і розбирання. При використанні поновлюваних джерел енергії виробники клітинного м’яса можуть скоротити кількість викинутих в атмосферу парникових газів, – зазначають у компанії.

Протягом 2 років SuperMeat планує почати продавати культивоване куряче м’ясо ресторанам, через 5 років – відкрити підприємства промислового масштабу і домогтися цінового паритету з традиційним м’ясом.


Перегляди: 34
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: