НОВИНИ

В Азовському морі зафіксовано критично низьку кількість риби

01.11.2023 19:07
istor_1

Внаслідок екоциду російських загарбників через перекриття річок під час тимчасової окупації у Маріуполі значно зріс рівень солоності Азовського моря. Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, пише agronews.ua.

Радник міського голови Маріуполя  відзначив, що росіяни витратили купу ресурсу та ефірного часу, щоб спростувати наші твердження про екоцид в Азовському морі.

Зокрема, наші екологи казали про те, що медузи в жовтні, то аномалія, а солоність Азову стрімко зросла через перекриття річок під час окупації.

«Маріупольські пляжі забиті мертвими медузами. Майже в листопаді… Це реальна аномалія. Так не було. Ніколи. Це – ненормальне та неприродне явище – наявність медуз в жовтні. Це один з наслідків війни. Один зі злочинів Росії», – підписав тоді Андрющенко під відео у своєму пості в Телеграмі.

Водночас екологи країни-агресорки стверджують, що буцімто існує програма з рятування Азовського моря, розрахована до 2040 року. Однак вони зазначили, що навряд чи це дійсно допоможе розв’язати проблему.



Перегляди: 240
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: