ВАЖЛИВО

Уряд України не буде обмежувати експорт зернових та олійних

22.12.2020 12:02
zerno-8401

Кабінет міністрів України не буде вводити жодних обмежень експорту зернових та олійних, адже обсяги відповідають домовленостям досягнутим в рамках Меморандуму між міністерством та профільними асоціаціями. Про це повідомила пресслужба Української зернової асоціації (УЗА), пише agronews.ua.

«21 грудня 2020 року відбулася традиційна нарада Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з профільними асоціаціями за участю заступників міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького та Тараса Качки», — заявили в УЗА.

“На нараді тваринники просили обмежити експорт кукурудзи з-за поганого врожаю, але міністерство оголосило учасникам, особливо експортерам, що ніяких подальших заходів по обмеженню експорту зерна не буде. В силі залишається тільки звичайний меморандум, підписаний 1 липня між міністерством і асоціацією експортерів на обмеження експорту пшениці в 17,5 млн тонн”, – коментують ситуацію аналітики Агритель.

УЗА повідомляє, що в рамках наради представники міністерства запевнили, що обсяги експорту відповідають домовленостям, досягнутим в рамках Меморандуму між міністерством та профільними асоціаціями, а відтак жодних обмежень експорту зернових та олійних уряд не ініціюватиме.

Українська зернова асоціація зі свого боку наголосила, що бізнес й надалі буде продовжувати дотримуватися досягнутих домовленостей в рамках Меморандуму.

«Україна й надалі буде виконувати свої зобов’язання з експорту зерна та забезпечувати продовольчу безпеку у світі», — зазначили в асоціації.

Нагадаємо, стали відомі запаси зернових та бобових культур в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: