НОВИНИ

Укрзалізниця планує підвищити ставки на зерновози

14.02.2022 09:34
webp_show_теза.jpg

В Укрзалізниці розглядають можливість підвищення ставок на користування зерновозами у березні. Про це під час наради із представниками зернового ринку заявив заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов. Про це повідомляє railinsider.com.ua, пише agronews.ua.

Посадовець розповів, що з огляду на високий відсоток утилізації зерновозів компанії (понад 85%) у товаристві не виключають можливість підвищення ставок на їхнє використання у березні на 100 грн (зараз вона становить 2100 грн/добу).

Зауважимо, що підвищена ставка вже передбачена в оголошенні деяких торгів на маршрутні відправки у березні.

Валерій Ткачов також повідомив, що у лютому вже проведено три раунди торгів з розподілу зерновозів. Так, 2 лютого розіграли маршрутні відправки на 10—15 лютого. Із 1650 заявлених зерновозів реалізували всі. Середньозважена ставка становила 2418 грн. За два дні провели аукціони щодо групових відправок на той же період, де також розіграли 100% (750 вагонів). Середньозважена ставка сягнула 3147 грн.

Під час торгів 9 лютого щодо маршрутних відправок на період з 16 по 20 лютого відсоток реалізації трохи знизився, до 94,6% (1750 вагонів із 1850 виставлених). Проте середня ставка зросла — до 2479 грн.

Окрім того, представник УЗ зазначив, що наразі планується покращити клієнтоорієнтованість Договору про надання послуг з організації перевезень вантажів залізничним транспортом, зокрема внести зміни до тексту додатка 1-5. Наразі передбачається переглянути питання резервування та, можливо, пом’якшити штрафні санкції.

«Є багато зауважень до тексту додатка 1-5 до Договору, є пропозиції його пом’якшити, наприклад, дозволити змінювати станції призначення», — сказав Валерій Ткачов. Він також попросив представників ринку надіслати свої зауваження та пропозиції.

Читайте також: В Україні проведуть вебінар для керівників громад щодо Закону № 5600.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: